Kun je je zondag 6 augustus 2023 nog herinneren? Die dag dat het de hele dag regende. Op deze dag gingen we bootduiken in Vinkeveen. Aan deze dag bewaar ik hele mooie herinneringen, die ik graag met je deel. Onze groep verzamelde zich die ochtend bij het De Mirandabad. De sfeer was meteen al goed, alleen was er wel een probleem: de poort, waarachter de duikspullen lagen, was gesloten en niemand van ons had de sleutel. De poort werd uiteindelijk geopend, nadat een van ons heel hard heeft getoeterd voor de poort. Nadat we alle spullen hadden verzameld (en de andere groep ons had verteld, dat zij onderweg waren), konden we dan ook eindelijk op pad naar Vinkeveen. Hier aangekomen, hebben we maar gauw een kopje theegedronken om daarna, onder een ter plaatse opgezette tent, onze duiksets op te bouwen om vervolgens op de boot te stappen. Door de regen zijn we met de boot naar eiland 12 gevaren.

Hier zijn we het water ingegaan om een duik te maken en op zoek te gaan naar de schoonheden van Vinkeveen. Tijdens deze duik zijn een aantal buddyparen op zoek gegaan naar een wrak. Samen met mijn buddy ben ik echter op zoek gegaan naar waterleven. In eerste instantie werd het zicht beperkt, doordat een aantal duikers een heleboel stof deed opwaaien, tijdens een verwoede poging om een afgevallen vin aan iemands voet te krijgen. In rustiger water zagen we vervolgens grondeltjes, kreeftjes en waterplantjes en plotseling doemde daar ook een snoek op.

Hierna zijn we in onze natte pakken door de regen weer naar de kant gevaren. Hier hebben we geluncht en warme dranken tot ons genomen om de inwendige mens weer een beetje op te warmen voor de tweede duik. Nadat we onze duikflessen gevuld hadden, zijn we naar eiland 8 gevaren. Ook hier ben ik met mijn buddy op zoek gegaan naar het altijd magische onderwaterleven. En ook dit keer was het raak, want we zagen een snoekbaars. Verder waren we op een zeker moment omgeven door kleine kwalletjes en daarnaast hebben we wederom baarsjes, kreeftjes en grondeltjes gespot. Na deze duik zijn we met een voldaan gevoel op de boot gestapt op weg naar het vasteland.

Op het vasteland riep iemand: “Hé ga je zo meezwemmen zonder wetsuit?” En daar is natuurlijk maar één antwoord op mogelijk… Dus nadat we al onze spullen hadden opgeruimd, waarbij de tent ook nog bijna was weggewaaid, zijn we zonder wetsuit en met normale zwemkleding in het water gesprongen.