Veel nieuwe leden die bij de SDVA komen hebben al enige ervaring met duiken, maar lang niet iedereen! Daarom bieden wij verschillende duikcursussen aan.

Als je nog geen duikbrevet hebt kan je bij ons je Open Water halen, maar als je al een ervaren duiker bent bieden wij ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld voor Rescue of Divemaster te gaan. Lees hieronder meer over onze opleidingen.

Open Water

Open Water is het eerste duikbrevet dat je kan halen. Met dit brevet mag je overal ter wereld tot 18 meter diep duiken zonder de aanwezigheid van een instructeur (neem natuurlijk wel altijd een buddy mee!). De cursus bestaat uit een aantal duiken in het zwembad om de techniek aan te leren. Als afsluiter ga je een paar keer buiten ‘voor het echie’ duiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de Vinkeveense plas of in het Haarlemmermeerse bos. Er zijn namelijk veel meer leuke duikstekken in de buurt dan je zou denken!

Advanced Open Water

De Advanced Open Water cursus is het vervolg op de gewone Open Water. Je gaat hierbij letterlijk en figuurlijk wat meer de diepte in. Bij Advanced doe je van vijf verschillende specialisaties één duik. Daarbij zijn de diepduik en de navigatieduik verplicht. De overige drie kan je zelf invullen. Hierbij kan je kiezen uit dingen als een stromingsduik, een nachtduik of onder water fotografie.

Rescue

Duiken is een extreme sport, maar zolang je je aan de regels houdt is het een veilige sport om te beoefenen. Echter kan er natuurlijk wel eens wat mis gaan. In dat geval is het fijn om een buddy te hebben/ te zijn die Rescue Diver is. Bij de SDVA hebben we een aantal leden die deze opleiding hebben gevold.

De opleiding bestaat uit een EHBO cursus (Basic Life Support), een AED cursus en een oxygen provider cursus. Daarnaast moet je een aantal duiken doen voor het praktijk onderdeel van de opleiding.

Divemaster

Als Divemaster mag je duikdagen begeleiden en instructeurs assisteren bij opleidingen. Je moet minimaal 40 duiken gelogd hebben om deze opleiding te beginnen en 60 om gecertificeerd te worden.